Et tiår med deling, likes og følgere

Mandag var det skolestart igjen, og denne gangen var det tid for valgfaget Digital markedsføring. Første faglige undervisning ble holdt av Arne Krokan, foreleser i Digital økonomi og forretningsmodeller. Det var veldig interessant å tenke over hvor annerledes verden og ikke minst våre digitale vaner så ut for 10 år siden, og hvordan denne utviklingen kommer til å bare fortsette fremover.

Nye digitale vaner
Vi har gjort oss kjent med en hverdag med likerklikk, deling og følgere. Har du tenkt over hvordan dine digitale vaner så ut for 10 år siden? Vi kan dele øyeblikk med hele verden på et tastetrykk, og vi kan komme i kontakt med personer som deler samme interesser som oss på et helt annet kontinent.

I år er det ti år siden Instagram ble lansert. I løpet av årene har det helt klart endret seg til å ikke kun være for personlig bruk lengre, men til et sterkt verktøy for digital markedsføring.

Når folk besøker Instagram ønsker de å bli inspirert, engasjere seg og oppdage ting de interesserer seg for. Det omhandler like mye bedrifter og varemerker som privatpersoner.

Bedrifter har nå mulighet til å være synlig for å presentere sine produkter, finne nye talenter, i tillegg øke trafikk og salg gjennom applikasjonen. Med et bredt publikum – hvor noen også sjekker innom flere ganger daglig, er det ingen tvil om at det siste tiåret har endret hvordan vi ser og utfører digital markedsføring og visuell kommunikasjon.

Tidligere ble høy følgerskare og likes sett på som høy verdi, men den dag i dag er det et stort fokus på engasjement. Hvordan en skal engasjere sitt publikum, skape dialog, få ønsket handling og opprette et lojalt publikum.

En konstant endring som fortsetter
For ti år siden var sponsede poster omtrent ikke til å se i feeden vår, og influencere var det nok så få av. Nå kan vi scrolle timesvis, og vi kan til og med følge digitale modeller på sosiale medier på grunn av kunstig intelligens.

Et tiår som er så sterkt preget av sosiale medier, og med den utviklingen vi har sett til nå kan en trygt si at sosiale medier har på ingen måte planer om å forsvinne med det første.

– Synne Mari Jacobsen Myrbø

4 thoughts on “Et tiår med deling, likes og følgere

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *