7 trender innen digital markedsføring i 2020

Innlegg oversatt og skrevet i samarbeid med Malin Evensberget Midtsundstad.

Dette innlegget er oversatt og skrevet om med utgangspunkt i en artikkelKlipfolio.com, skrevet av Adam Enfoy.

7 Trender innen Digital markedsføring i 2020
Markedsførere bruker dyre dommer på digital markedsføring, men ikke alle er overbevist om at strategien er effektiv. Med digital markedsføring og internett er det meste i konstant endring, og trender kommer og går. Det som en gang var regnet som å være den største trenden innen digital markedsføring er ikke lengre like stor og mektig. 

For eksempel Instagram. Plattformer endrer sin algoritme stadig vekk, og før var alt du trengte en brukerprofil med mange følgere for å dukke opp på “populære” siden som ikke finnes lengre. Den dag i dag kreves det at brukeren har høyt engasjement i form av likes og kommentarer for å dukke på det som nå kalles for “utforsk” siden. Algoritmen er justert slik at dersom du følger mange matprofiler, vil applikasjon legge merke til det og inkludere mer innhold fra lignende profiler til din utforskside. Så nå vektlegger sosiale medier ofte personlige interaksjoner, og et publikum som engasjerer seg med ditt innhold høyt. 

Spilleregler å følge i 2020
Flere bedrifter tror at å generere trafikk og potensielle kunder er den største utfordringen, men du vil mest sannsynlig falle bakpå med mindre du konstant følger opp.

Sjekk denne listen for å se hvordan du rangerer i den raskt utviklende verden av digital markedsføring. 

1. Personlig epostmarkedsføring
Epostmarkedsføring er fortsatt en av de mest kraftige verktøyene innen digital markedsføring. På verdensbasis regnes e-post brukere til å være rundt 4.3 milliarder i slutten av 2023.

Radicati.com

PR-operatørene skriver for kampanje.com at nyhetsbrev fungerer fordi det er koster lite å gjennomføre, og at informasjonen du sender ut havner direkte i innboksen til ønsket publikum.

Nøkkelen til god epostmarkedsføring er ny og frisk kommunikasjon med engasjement, samt en strategi i bunn for å maksimere leveransen av e-post. Ikke vær redd for å teste ut nye maler og strategier for å forbedre konverteringen og holde publikum engasjerte. Ved hjelp av et program for kombinasjon av database og epost, vil segmentering av epostlisten du har arbeidet deg opp styrke din strategi for epostmarkedsføring.

2. Salg og markedsføring er samkjørt
Felles for suksessfulle bedrifter er et godt definert mål, og for å nå mål er det nødvendig med gode team. 81% av bedrifter som har et tett samarbeid mellom salg- og markedsavdelingen mener at deres markedsføringsstrategi er effektiv. Statistikk viser til at 95% av kunder handler fra bedrifter som deler informasjonsrikt innhold gjennom kjøpsprosessen. Her gjelder det å tenke på de ulike stegene i kjøpsprosessen, og hvilken type innhold vil kunden tenke seg for å dekke behovene.

Eksempel, skandinaviske kunder tenker mest sannsynlig ikke på å handle sommerklær i desember. Så fort april/mai kommer kan man være nokså sikker på at lett sommertøy er i tankene. 

Samtidig kan du overvinne salgsinnvendelser når du kombinerer salgs- og markedsføringsdata. Dersom salgsdata presenteres for markedsføringsavdelingen kan de analysere informasjonen og dataene angående konverteringer og utføre forbedringer i strategien sin.

For salgsinnvendinger er timing et kjent problem. Eksempel 1) kunden personlig har ikke tid til å håndtere dette nå, eller 2) Det er ikke en god tid for å kjøpe dette nå. Det ultimale målet er å få kunden til å komme til konklusjonen om at det er en god tid for å kjøpe dette nå selv.

3. Bygg gode lenker for SEO
Søkemotoroptimalisering (SEO), handler om å optimalisere en nettside for organisk trafikk. Organisk synlighet er noe av den viktigste trafikken inn til hjemmesiden din. 

Google har krav til kvaliteten på innholdet som rangerer for et søkeord. Hyperlenker fra nettsteder med høy kvalitet kan øke din egen rangering. Det eneste som kan være problematisk med dette er hvor konkurransedyktig markedsføring og innholdsskriving er per dags dato. 

En av måtene Google vurderer kvaliteten og autentisiteten av nettsiden din er å beregne hvor mange andre nettsider som har en tilkobling til din. Autoriteten, relevansen og teksten til nettsidene som har tilknytning til din nettside, er indikatorer Google bruker for å vurdere dette.

Linker fra andre nettsider er gode indikatorer på nettsidens relevans, men de genererer også direkte trafikk som kan bidra til at din bedrift vokser. I 2020 er det umulig å ignorere effekten av hyperlinker fra andre nettsider til din egen hvis du vil oppnå suksess med din bedrift. 

Bilde hentet fra Unsplash.com 

4. Tilgjengelighet med podcast
Per dags dato er det mer enn 4.2 milliarder mennesker i verden som benytter seg av internett av ulike grunner. En av disse grunnene er podcaster. Podcaster har blitt ekstremt populært de siste årene, og det er flere millioner mennesker som lytter til podcaster hver dag. 

En podcast er et lett tilgjengelig og anvendelig verktøy for markedsføring, dette ved at kunder kan lære mer om din bedrift samtidig som de gjør noe annet. I tillegg er det lett å lage, krever minimalt av utstyr og gir rask mulighet for spredning.

En podcast kan brukes til å reklamere for ulike produkter, informere lyttere om din bedrift og oppmuntre de til å vurdere din bedrift når de trenger noe du/dere tilbyr. 

En godt tips er å legge ut podcasten på Spotify. Spotify har mange lyttere og kan gi deg god innsikt i hvem lytterne dine er og hvilke episoder som blir strømmet mest. Dette kan være nyttig med tanke på eventuelle sponsorer og planlegging av mer tilrettelagte episoder.

5. Fra research til kunde med sammenligning og anmeldelser
En annen trend innenfor digital markedsføring er å lage innlegg hvor ulike produkter blir satt opp mot og sammenlignet med hverandre. På denne måten kan du rette deg mot folk som fortsatt er i undersøkelsesfasen og dermed forberede de på kjøpet. Et eksempel på dette er tjenesten Prisjakt som sammenligner priser på samme vare fra ulike leverandører.

Disse sammenligningene kan du bruke som innhold til nyhetsbrev for de som abonnerer på det, oppdateringer på innhold, og forenkle kjøpsprosessen og opplevelsen til kundene. Bruker du dette på riktig måte, vil det mest sannsynlig føre med seg flere kunder. 

Skjermdump fra prisjakt.no “AirPods Pro”

6. Quiz og spørreundersøkelser
Interaktivt innhold er noe som kan bidra positivt til din strategi for digital markedsføring. Dette fordi det skiller seg ut fra andre former av innhold, fordi det gir brukerne en grunn til å oppholde seg på din nettside lenger óg det er delbart. Et eksempel på dette er spørreundersøkelser. 

Quizer er også et smart eksempel på interaktivt innhold. Quizer er en god måte å forbedre personifisering av dine produkter og ditt innhold. En bra quiz er noe som kan hjelpe kunden med å finne et produkt tilpasset de. For eksempel kosmetiske produkter for spesielle hudtyper, eller hodeputer tilpasset foretrukket sovestilling.

7. Skap innhold med mangfold
Variasjon i innholdet som publiseres har en stor betydning. Forlag til ulike typer innhold er podcast, blogg, videoer, interaktivt innhold, webinarer, studier, osv. 

I følge Venngage, er innholdet bare en av strategiene du kan bruke. Rapporter og videoer er det som gir de høyeste utslagene.

Skjermdump fra Klipfolio.com

Videoinnhold er en fin måte å få frem innhold i form av tips, promotering av produkter og tutorials, i stedet for bare tekst. For å fange oppmerksomheten til kunder og potensielle samarbeidspartnere, er kombinasjonen av tekst og video en bra måte å få frem budskapet på.

Konklusjon
Trender innen digital markedsføring er konstant endring, og for å ha en suksessfull markedsføringsstrategi kreves det at man følger med på trendene. 

  • Ha et mangfoldig innhold. Video, sammenligninger, bilder, tekst, podcast
  • Sterk og segmentert epostliste for å holde bedriften friskt i minne blant kunden, og for å sende relevant info og kampanjer
  • Samkjør salg- og markedsavdeling for å forbedre markedsføringsstrategier og holde øye med de som ikke fungerer like godt
  • Bygg gode hyperlenker for SEO

Kilder

3 thoughts on “7 trender innen digital markedsføring i 2020

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *